14 februari, Fijne voorjaarsvakantie

Beste leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s)

We wensen iedereen een fijne voorjaarsvakantie!

En we zien elkaar graag weer terug op maandag 24 februari.

Met vriendelijke groet 

Team CBS De Flambou


13 februari, Vacature Voorzitter College van Bestuur

De Raad van Toezicht is op zoek naar een bestuursvoorzitter.
CBO Noardwest Fryslân (onderwijs en kinderopvang) zoekt een
voorzitter college van bestuur (0.8-1.0 fte)
per 1 augustus 2020
bestuurlijke ervaring | passie voor onderwijs & opvang | netwerkvaardig 

Informatie
Er is informatie beschikbaar via de website www.cbo-nwf.nl en www.bureaumeesterschap.nl
U kunt informatie verkrijgen bij de heer Piet Stehouwer, voorzitter Raad van Toezicht, tel. 06-12937886.
Procedure
U kunt uw sollicitatiebrief met Curriculum Vitae vóór 17 februari a.s. per mail sturen naar:
vacature@bureaumeesterschap.nl.
Bij de benoeming is de Raad van Toezicht en een breed samengestelde selectiecommissie betrokken.
 


12 februari, Omrop Fryslan radio

Vandaag was Omrop Friesland radio bij ons op school om een interview met Joana Duarta op te nemen. Zij is onlangs als lector benoemd aan de NHL/Stenden. In het kader van meertalig onderwijs heeft Omrop Fryslan  een meertalige les in groep 6-8 bijgewoond en is er op onze school een interview afgenomen. 

Het interview wordt zondag 23 februari uitgezonden op Omrop Fryslan Buro de Vries 11:00uur.

 

Uit de krant:

De NHL Stenden Hogeschool heeft een nieuwe lector Fries en Meertaligheid. Dr. Joana da Silveira Duarte is de opvolger van Alex Riemersma, die met pensioen is gegaan. 

Da Silva Duarte begint op 1 september. Ze is nu nog docent en onderzoeker aan de afdeling Friese taal- en letterkunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

Haar onderzoeksgebied heeft te maken met taalonderwijs in een meertalige omgeving, met als een aandachtspunt bevordering van meertaligheid op het gebied van Fries en andere minderheidstalen in het primair en voortgezet onderwijs.

Da Silva Duarte is geboren in Portugal en spreekt een woordje Fries. Ze is in 2009 gepromoveerd aan de Universiteit van Hamburg.


5 februari, CBO-NWF Duurzame energie 2020

Wij als school leveren een bijdrage aan de klimaatdoelen! Wij nemen elektriciteit af van officieel geregistreerde Nederlandse windmolens. De CO2 uitstoot van het aardgas is vergroend door middel van aankoop van Gold Standard certificaten (VER’s) voor het jaar
2020! 
Onze elektriciteit komt van windenergie en de emissie van CO2 van het aardgas is eveneens vergroend (VER: Verified Emission Reductions). Vandaag ontvingen we de certificaten voor duurzame energie.


4 februari, Vooraankondiging thema weken vanaf 24 februari 2020

Beste leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s)

Cbs de Flambou doet vanaf 24 februari mee met bijzonder kunstproject 

Kinderkunst in de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN

Kinderkunst verdient alle aandacht. Daarom gaat onze school binnenkort meedoen aan een bijzonder project beeldend vormen: DE KUNSTWEKEN. 

Ieder kind maakt op eigen niveau een kunstwerk en ontvangt daarvan gratis een echte wenskaart als aanmoediging. Maar dat is nog maar het begin...

Tijdens DE KUNSTWEKEN krijgt elke leerling namelijk een eigen museum op internet zodat iedereen het werkstuk kan komen bewonderen. Helemaal bijzonder is dat je daar ook nog eens allerlei leuke spulletjes met die tekening erop kunt bestellen. 

Alle groepen gaan nu eerst kennis maken met leven en werk van een beroemde kunstenaar: 1 en 2 met Mondriaan/Kandinsky, 3 en 4 met Warhol/Haring, 5 en 6 met Van Gogh/Miró en 7 en 8 met Matisse/Picasso. Vol inspiratie mogen ze daarna lekker zelf aan de slag.

We houden u op de hoogte!
Team en kinderen cbs de Flambou


31 januari, Uitnodiging koffieochtend

Beste ouder(s)/verzorger(s) en ander belangstellenden,

Graag willen wij u uitnodigen voor de koffieochtend van woensdag 26 februari 10:00uur.

Op deze ochtend neemt Hanneke Sinnema, onze bibliotheekconsulent u mee naar de wereld van de bibliotheek boeken. Tijdens deze ‘boekenproeverij’ maakt Hanneke u als ouders bewuster van uw aandeel in het leesplezier van uw kind/kinderen.

Aansluitend bent u welkom in alle groepen om samen met uw kinderen te kijken en te ontdekken wat we in het kader van de Kunstweken op school aan het doen zijn.

We hopen dat u langs wilt komen,

alvast bedankt 

Met vriendelijke groet,
Team CBS De Flambou


16 januari, Onderwijsstaking 30 en 31 januari.... Maar wij staken niet.....

Beste leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s)

Op 30 en 31 januari zijn er op verschillende basisscholen weer stakingen, maar ook dit keer staken wij als team van de Flambou niet. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat wij graag onze leerlingen les willen geven en hun het onderwijs niet willen onthouden.


Echter maken wij ons wel zorgen in onderwijsland. Bijvoorbeeld de tekorten aan groepsleerkrachten waardoor leerlingen wellicht niet altijd het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben. Dan vragen wij ons ook af hoe het komt met de kwaliteit van het onderwijs. De tekorten in Friesland zijn anders dan in de grotere steden. Binnen onze vereniging hebben we alle reguliere vacatures ingevuld. Echter hebben wij soms te kort bij ziekte van de vaste groepsleerkrachten. Wij werken op verenigingsniveau met een vast groep invalleerkrachten, indien er teveel ziekte is in dezelfde periode zien wij op onze scholen een tekort aan groepsleerkrachten. Dan worden groepen intern verdeeld of naar huis gestuurd. We hopen dat dit niet al teveel voor komt voor onze leerlingen. 

Maar wij willen juist graag onze leerlingen wel gewoon les geven. Dus ook op deze 2 dagen wordt het gewonde lesprogramma aangeboden aan onze leerlingen. Onze leerlingen verwachten wij dan ook gewoon op school.

Met vriendelijke groet,

Team CBS De Flambou
 


8 januari, Promotie filmpje en poster CBO NWF

Beste leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s) 

Vanuit ons visie en missie van CBO NWF is er een promotie filmpje gemaakt waarin onze scholen en ons onderwijs worden voorgesteld. Dit filmpje hebben we gemaakt om te laten zien waar onze vereniging voor christelijk basisonderwijs en kinderopvang in Noordwest Friesland voor staat.

In het filmpje komen een aantal bekende leerlingen voor.... kunt u ze terug vinden...;-)?
In totaal zijn 4 leerlingen van onze school in de huid gekropen van acteur. Zij hebben 2 filmdagen lang zich ingezet voor het maken van deze film.

 

De kink voor het filmpje: https://www.dropbox.com/s/bur33f9kzoi9ojy/20191112_CBOFRYSLAN_HQ_V3.mp4?dl=0

Met vriendelijke groet 

team CBS De Flambou