16 januari, Onderwijsstaking 30 en 31 januari.... Maar wij staken niet.....

Beste leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s)

Op 30 en 31 januari zijn er op verschillende basisscholen weer stakingen, maar ook dit keer staken wij als team van de Flambou niet. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat wij graag onze leerlingen les willen geven en hun het onderwijs niet willen onthouden.

Echter maken wij ons wel zorgen in onderwijsland. Bijvoorbeeld de tekorten aan groepsleerkrachten waardoor leerlingen wellicht niet altijd het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben. Dan vragen wij ons ook af hoe het komt met de kwaliteit van het onderwijs. De tekorten in Friesland zijn anders dan in de grotere steden. Binnen onze vereniging hebben we alle reguliere vacatures ingevuld. Echter hebben wij soms te kort bij ziekte van de vaste groepsleerkrachten. Wij werken op verenigingsniveau met een vast groep invalleerkrachten, indien er teveel ziekte is in dezelfde periode zien wij op onze scholen een tekort aan groepsleerkrachten. Dan worden groepen intern verdeeld of naar huis gestuurd. We hopen dat dit niet al teveel voor komt voor onze leerlingen.

Maar wij willen juist graag onze leerlingen wel gewoon les geven. Dus ook op deze 2 dagen wordt het gewonde lesprogramma aangeboden aan onze leerlingen. Onze leerlingen verwachten wij dan ook gewoon op school.

Met vriendelijke groet,

Team CBS De Flambou

8 januari, Promotie filmpje en poster CBO NWF

Beste leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s)

Vanuit ons visie en missie van CBO NWF is er een promotie filmpje gemaakt waarin onze scholen en ons onderwijs worden voorgesteld. Dit filmpje hebben we gemaakt om te laten zien waar onze vereniging voor christelijk basisonderwijs en kinderopvang in Noordwest Friesland voor staat.

In het filmpje komen een aantal bekende leerlingen voor.... kunt u ze terug vinden...;-)?
In totaal zijn 4 leerlingen van onze school in de huid gekropen van acteur. Zij hebben 2 filmdagen lang zich ingezet voor het maken van deze film.

De kink voor het filmpje: https://www.dropbox.com/s/bur33f9kzoi9ojy/20191112_CBOFRYSLAN_HQ_V3.mp4?dl=0

Met vriendelijke groet

team CBS De Flambou

3 januari, Gelukkig nieuwjaar

Beste leerlingen, ouder(s) en/of verzorger(s)

We wensen iedereen een gelukkig en gezond 2020!
Op naar een mooi nieuw kalenderjaar!

Om samen het nieuwe jaar te vieren ben u als ouder van harte welkom op maandagochtend 6 januari half 9 om een kopje koffie/thee te te komen drinken op school. Samen met onze leerlingen ‘proosten’ we dan op 2020!

Met vriendelijke groet

team CBS De Flambou

3 september, Grej of the day...kort gezegd..GOTD

Vanaf a.s. Donderdag starten we met een wekelijkse grej of the day. Grej of the day staat voor: Ding van de dag.

Wat is een Grej of the day?

Uw kind krijgt een raadsel mee naar huis over het onderwerp van de grej van de volgende dag. Thuis gaan de kinderen, samen met hun ouders, nadenken over ...wat zou het onderwerp kunnen zijn. De volgende dag op school kunnen de kinderen vertellen over wat zij denken dat de grej zal zijn. Vervolgens krijgen ze een microles over de grej. Daarna kunnen ze thuis vertellen over de grej. In de klas maken we een wand waarop de wereldkaart hangt met daar omheen de foto’s van de grej die we hebben besproken. Bewezen is dat juist deze korte lessen, en het samen met de ouders nadenken over het onderwerp, maakt dat de kinderen gaan zeggen: Kennis is Cool! We rekenen hierbij natuurlijk ook op u ouders!

Elke week zet ik op donderdag een hint voor de komende grej op MijnSchool. Uw kind hoort deze hint donderdag op school en komt er dus mee thuis.

Wij hopen op veel mooie, leuke lessen.